Bokförlaget Hedvig, 2023-03-13

Bokförlaget Hedvig förvärvas av Studentlitteratur

Bokförlaget Hedvig har funnits sedan 2020 och ger ut lättlästa böcker för barn, ungdomar och vuxna med målet att ge alla en möjlighet att uppleva lustfylld läsning. Studentlitteratur, som är Sveriges främsta utbildningsförlag med omfattande utgivning av läromedel, förvärvar nu Hedvig.

Catarina Berg, Förlagschef på Bokförlaget Hedvig: 

 – Jag kan inte tänka mig en bättre plats för Hedvigs fina utgivning än i Studentlitteraturs trygga och kompetenta händer. Vi vet de har samma önskan att sprida läsvänliga böcker, kultur och fakta till så många som möjligt och ge alla en möjlighet att uppleva lustfylld läsning.

Sveriges största förlag för lättlästa böcker, Nypon och Vilja förlag, är sedan några år tillbaka en del av Studentlitteratur. Positionen stärks med förvärvet av Bokförlaget Hedvig, med syftet att öka läsförståelsen i Sverige och tillgängliggöra litteratur för så många som möjligt.

Magnus Pettersson Roos, Affärsutvecklingschef och vice VD på Studentlitteratur:

– Vi är imponerade av den utgivning Hedvig byggt upp under kort tid och förlagen har gemensamt ett starkt engagemang i arbetet med att öka läsförståelsen i Sverige och göra fler barn, unga och vuxna till goda läsare. På Studentlitteratur är vi både glada och stolta över att nu få fortsätta detta viktiga arbete tillsammans med Hedvigs författare och illustratörer.

Överlåtelsen sker formellt den 3 april 2023.