Bokförlaget Hedvig, 2021-04-26

En guide till Lucinda Rileys succéserie

Det är inte helt omöjligt att du redan har hört talas om Lucinda Rileys romansvit De sju systrarna. Serien har nämligen blivit ett globalt fenomen.

Lucinda Riley skrev sin första roman vid 24 års ålder och De sju systrarna är hennes stora romanprojekt. Böckerna har översatts till 37 språk och toppat bästsäljarlistor både i hemlandet Irland och världen över.

Så hänger de ihop

Med sin omvälvande värld baserad på stjärnkonstellationen Plejaderna och dess sju systrar har Lucinda Riley lyckats fånga många läsare och en trogen följarskara. Men för den nyinvigde är det inte helt enkelt att hänga med i hur allt hänger ihop. Så låt oss nu reda ut: Vad handlar böckerna om? Och vilka är systrarna egentligen?

Romansviten följer sju adoptivsystrar som har blivit omhändertagna av deras mystiske far Pa Salt. Systrarna har alla olika ursprung från runt om i världen. Varje bok följer en av dessa systrar och hennes jakt efter sitt eget förflutna. Böckerna handlar framför allt om familj, kärlek och identitet.

De sju systrarna – Maias bok

Första delen i serien följer den ansvarsfulla systern Maia. Systrarnas älskade adoptivfar Pa Salt har precis dött under mystiska omständigheter och lämnat brev bakom sig till systrarna som innehåller ledtrådar om deras ursprung. Maias ledtråd leder henne till Brasilien, men på resan möter hon författaren Floriano Quintelas och kärlek blomstrar.

Stormsystern – Allys bok

Andra delen i serien följer seglaren Ally som är systrarnas självklara ledare. Hennes ledtråd från adoptivfadern leder henne till Norge. Där möts hon av en hundraårig historia om operasångerskan Anna Landvik och musikern Jens Halvorsen. Ally upptäcker snart att deras historia är sammanvävt med hennes eget förflutna.

Skuggsystern – Stars bok

Tredje delen i serien följer Star som har i hela sitt liv levt i skuggan av sin dominanta syster Cece. Hennes ledtråd tar henne till ett antikvariat i London där hon får kännedom om Flora MacNichol, en kvinna som för hundra år sedan slets mellan kärleken och sin plikt. Hennes historia inspirerar Star till att kliva ut ur systern Ceces skugga för att våga gå sin egen väg.

Pärlsystern – Ceces bok

Fjärde delen i serien följer den konstnärliga systern Cece. Efter tredje bokens händelser har hon inte längre kvar Star vid sin sida. Hon hoppar av konstskolan och reser till Thailand där hon träffar Ace, en man med mörka hemligheter. Pusselbiten från fadern leder henne vidare till Australien där hon möts av den skotska prästdottern Kitty McBrides historia. Cece upptäcker att det som hände Kitty för hundra år sedan hänger ihop med hennes eget förflutna.

Månsystern – Tiggys bok

Femte boken i serien följer djurvännen Tiggy som arbetar åt godsherren Charlie Kinnaird i Skottland. Tiggy har en nästintill övernaturlig förmåga att läka och kommunicera med djur. På godset finns också en romsk man vid namn Chilly som berättar om hennes koppling till Lucía, en flicka som föddes i Sacromonte för hundra år sedan. Tiggy beger sig ut på en resa för att ta reda på mer om sitt förflutna.

Solsystern – Electras bok

Sjätte boken i serien följer den framgångsrika systern Electra som bor i en takvåning i New York. Till utsidan är hon vacker och omgiven av lyx, men sanningen är att hon känner sig ensam och vilsen. Hon bedövar smärtan efter faderns död med alkohol och droger. En dag får hon ett brev från en kvinna som påstår sig vara hennes mormor, vilket leder Electra till Kenya.

Den saknade systern

I den sjunde boken har de sex adoptivsystrarna varit på sina respektive resor och funnit sina rötter. Minnesceremonin för adoptivfadern närmar sig och målet är att ha alla systrarna närvarande. Nu måste systrarna hjälpas åt med att hitta deras försvunna sjunde syster. Vem är hon och var kan de hitta henne? Jakten för dem på en resa världen över – från Nya Zeeland till Kanada, England, Frankrike och Irland.

Samtliga böcker kommer att ges ut som lättläst

I Sverige ges böckerna ut av Bazar förlag men hela serien kommer även släppas i lättläst bearbetning av Bokförlaget Hedvig.

Läs också:

9 anledningar till att vi älskar bokserien "De sju systrarna"

Lucinda Riley-feber! Här är böckerna i "De sju systrarna"-serien