Bokförlaget Hedvig, 2021-11-26

Faktaböcker som väcker läslusten

Faktaböcker om ämnen som intresserar kan väcka läslust även bland de mest omotiverade läsarna. Genom att läsa faktaböcker fyller man på ordförrådet, utvecklar språket och ökar förståelsen både för sig själv och sin omvärld. Dessutom är faktaböcker väldigt roliga att läsa.

Här tipsar vi om fem fascinerande faktaböcker

Fotbollsatlas

Här är boken för alla fotbollsfantaster. Utforska fotbollens historia, de största ligorna, arenorna och turneringarna. Läs om sporten i olika världsdelar och om de skickligaste spelarna världen över. En fantastisk atlas över världens fotboll.

Klimatförändringar

Klimatet förändras i allt snabbare takt. Vad vi människor gör och hur vi lever påverkar vår planet. Men vad innebär klimatförändringarna egentligen, vad är det som händer och varför? Här får vi ta del av fakta om den globala uppvärmningen, växthuseffekten och vilka konsekvenser det får för vår jord. Vad finns det för lösningar och vad kan vi göra för miljön?

Det visste du inte om vildhästar

För alla hästgalna – en bok om vildhästar! Vilka olika sorters vildhästar har funnits och finns kvar idag? Här får vi lära oss mer om tarpanen, mustangen, brumbyn och den namibiska vildhästen. Kan vildhästar vara farliga? Och var i världen kan vi hitta dem?

En dag som brandman

I en värld där skogsbränder härjar allt oftare är brandmän ovärderliga. Men brandmän släcker inte bara bränder. De rycker ut vid trafikolyckor, utbildar om säkerhet och mycket annat. I den här faktaboken tar vi reda på hur en vanlig dag på jobbet ser ut. Vad gör brandmännen mellan utryckningar? Vad händer när larmet går?1

Monstertraktorer

Möt världens största och mest kraftfulla traktorer! Några används i jordbruket och andra i tävlingsformen traktorpulling. De kan väga över 20 ton och tankas med mer än 15 badkar bränsle. Lär dig om hur de byggs och allt de kan göra i denna fartfyllda bok om monstertraktorer.