Bokförlaget Hedvig, 2022-04-28

Flatword – bokserien för alla spelälskande unga

Trollmossan från Hede – nu är äntligen den andra delen i serien om mobilspelet Flatworld här. En bokserie för alla spelälskande unga som kanske hellre spelar än läser. Författaren Nils Håkanson utforskar i serien konkurrensen om ungas uppmärksamhet och var gränsen mellan spel och verklighet går.

Dessutom bjuder böckerna på mycket humor och spänning och Johan Leions svartvita illustrationer kompletterar berättelsen på ett effektivt sätt. Så lägg ner mobilen och läs!

Trollmossan från Hede

Det har blivit vinter i Kvarneberg. I verkligheten är gatorna täckta med is och snö, i spelet med grädde och sockervadd. Sven, Stella och de andra medlemmarna i Skölden hjälps åt att patrullera i Flatworld för att hålla de farliga vampirerna borta. Efter en uppdatering händer märkliga saker i spelet.

En mystisk mossa börjar sprida sig på gatorna. Strax efter dyker en helt ny typ av spelare upp: obehagliga, anonyma figurer med äggformade huvuden som bråkar och sprider dålig stämning. Snart är alla barn taskiga mot varandra både i Flatworld och i verkligheten.

Häxmästaren på Kvarneberg

Alla pratar om ett nytt spel: Flatworld. Det är svårt att få tag på spelet, men Sven lyckas och älskar det från första stund. Men snart upptäcker Sven att något är fel med Flatworld. En mörk kraft gömmer sig under den glada ytan i spelet.

I oktober utkommer den tredje delen i serien: Vålnaderna på Knektsberget.

Sagt om serien

”Min speltokiga 10-åring fullkomligt älskade den, och storyn kändes äkta och något hon verkligen kunde relatera till. En bok helt rätt i tiden …” Specialpedagog_i_skolan

”Håkansons historia är spännande och fantasifull och med sitt innehåll borde boken kunna locka unga som i vanliga fall kanske hellre spelar än läser.” Nils Ahnland, BTJ-häftet 2021:20

”Boken är rolig, spännande och lättläst. Det är svartvita illustrationer i boken. Jag trodde att spelet fanns på riktigt. Boken får 5 av 5 stjärnor av mig.” gustavsbokhylla

Idén bakom bokserien

I samband med utgivningen av Häxmästaren på Kvarneberg berättar Nils Håkanson i en intervju att han fick inspiration att skriva om ett mobilspel när han såg sina egna barn spela. Och han påmindes samtidigt om hur mycket roligt han själv haft med spel under sin barndom. Han funderade också på de återkommande larmrapporterna om barns läsning och den hårda konkurrensen om deras uppmärksamhet. Vad som skulle få barnen att välja en bok i stället för ett mobilspel. Då behöver en bok vara kul och spännande.

Om Nils Håkanson

Förutom att skriva böcker är Nils översättare och förläggare. Han har tidigare skrivit för vuxna, bland annat romanerna Järnskallen, Ödegården ochDen blinde konungens spira. Nils är bosatt i Stockholm med sin familj.

Foto: Stefan Tell

Om Johan Leion

Som elvaåring fick Johan Leion sin första seriestrip publicerad och har fortsatt teckna sedan dess. Det har blivit barnböcker, skivor och merchendise för musikbranschen. Han har också ritat en minigolfbana på Tivoli i Köpenhamn. Johan är bosatt i Göteborg.