Bokförlaget Hedvig, 2020-08-25

Höstens lättlästa nyheter är här

Bokförlaget Hedvig vill att alla ska erövra språket och uppleva lustfylld läsning. Vi ger ut lättlästa böcker för barn och vuxna och bland titlarna finns nu både nyskrivet och bearbetningar av välkända titlar. I våras utkom 6 bearbetningar. Till hösten ger vi ut 19 nya titlar.

Hösten 2020

Trädets hemlighet. Wilma

Första delen i en gripande slukarserie anpassad för barn i behov av lättläst. Helena Dahlgrens spännande berättelse och Elisabeth Widmarks illustrationer skapar en egen värld att kliva in i.

3 faktaboksserier för barn 9–12 år

  • Ovanliga husdjurFörsta boken i serien Saker du inte visste om… En serie med enkla texter och mycket bilder som är fyllda med oväntade fakta om roliga och aktuella ämnen. I Ovanliga husdjur får man lära sig om djur som man aldrig kunde föreställa sig som husdjur.
  • VirusBoken ingår i Fatta svårt, en ny serie rikligt illustrerade faktaböcker inom naturvetenskap och teknik. I Virus får man lära sig grundläggande om virus på ett enkelt sätt.
  • En dag som läkare och En dag som utredareDessa två böcker ingår i En dag som-serien där läsaren får bekanta sig med olika spännande och aktuella yrken och livsstilar.

Fjärde riket

En bearbetning av Maria Nygrens bok Fjärde riket som kretsar kring sociala hierarkier och maktmissbruk på en högstadieskola. Passar läsare med lässvårigheter som tycker originalet är för långt.

Tordyveln flyger i skymningen

Nu finns Maria Gripes älskade klassiker Tordyveln flyger i skymningen i en förkortad version med ett lättare språk.

Silvervägen

Silvervägen är Stina Jacksons prisade spänningsroman om Lelle som söker efter sin försvunna dotter längs Silvervägen. En bladvändare med både hjärta och djup som kan hitta många lättlästläsare.

Gustavs grabb

Memoar av landets mest folkkära person Leif G. W. Persson. Passar läsare som är nyfikna på Leifs liv och polisens arbete. Gustavs grabb bjuder också på mycket igenkänning för läsare i samma generation.

1793

En brutal och naken skildring av det sena 1700-talets mörkaste vrår. Bearbetningen av 1793 innehåller en prolog som sätter in läsaren i miljön, tiden och karaktärerna för att underlätta förståelsen.

Jerusalem del 1 och 2

Hur ska det gå för Ingmarssläkten? Vinner kärleken över ondskan? Vem får leva och vem får dö? Jerusalem är ett av Selma Lagerlöfs mest omtalade verk och bygger på verkliga händelser. Nu kommer på lättläst svenska i två delar.

Innan molnen kommer

Innan molnen kommer är första delen i deckardrottningen Mari Jungstedts nya serie som utspelar sig i Málaga. Mystiska mord leder långt tillbaka i Spaniens blodiga historia.

Goda grannar

Goda grannar utforskar hur väl vi egentligen känner våra närmaste. En välskriven psykologisk spänningsroman som drar in läsaren från första sidan.

Fjärilsvägen

Fjärilsvägen är Patrik Lundbergs gripande porträtt av sin mamma som växte upp under rekordårens Sverige, men som hamnade i en helt annan verklighet under finanskrisen.