Bokförlaget Hedvig, 2022-01-26

Rösta fram årets bästa ljudbok

Godnatt mister Tom av Michelle Magorian och Agnes Cecilia – en sällsam historia (lättläst) av Maria Gripe är nominerade till Storytel Awards årets bästa ljudbok i kategorin ungdom. De nominerade titlarna är framtagna av Storytel baserat på vilka titlar som har fått flest lyssningar och bäst lyssnarbetyg under perioden 1 jan 2021 – 31 dec 2021.

Det är möjligt att rösta på de nominerade titlarna perioden 26 januari – 9 februari. De tre titlar som får flest lyssnarröster går vidare till en jury som därefter utser en vinnare per kategori. Priset delas ut i slutet av mars och delas mellan inläsare och författare.

Rösta på Godnatt mister Tom

Rösta på Agnes Cecilia – en sällsamhistoria

God natt mister Tom

Michelle Magorians gripande berättelse om den brittiske pojken Williams upplevelser under andra världskriget som lättläst! William har en svår uppväxt i London. När kriget bryter ut får han som många andra stadsbarn flytta ut på landet. Han får bo hos enstöringen Tom och hans hund Sammy. I början är William rädd för allt nytt, men med tiden växer en stark vänskap fram mellan honom, Tom och Sammy. William börjar sakta men säkert må bättre och tro på sig själv. Översättning av Johan Werkmäster. Uppläsning av Sven Ahlström.

Agnes Cecilia – en sällsam historia

Nora är föräldralös och växer upp hos sina släktingar. När familjen flyttar till en gammal lägenhet börjar mystiska saker hända. Klockan går baklänges, en vas faller i golvet och avslöjar en hemlighet och en gammal docka tycks få liv. Varför sker allt detta? Nora letar efter orsakerna och inser att förklaringen kanske finns närmare henne än hon kunnat gissa. En av Sveriges mest lästa och mest älskade ungdomsromaner. I lättläst bearbetning av Niklas Darke. Uppläsning av Viktoria Flodström