Bokförlaget Hedvig, 2021-11-09

Siduri Poli har bearbetat sin egen bok Hur du lyckas i en vit värld till lättläst

Vi lever i en vit värld. En värld där alla inte har samma möjligheter. Men det går att lyckas, oavsett vilka hinder som står i din väg.

Siduri Poli har skrivit den inspirerande och gripande självbiografin Hur du lyckas i en vit värld. Utifrån 10 handfasta tips avslöjar hon hur du blir framgångsrik i en värld där du inte tillhör normen. Boken är fylld av berättelser från Siduris eget liv samt tankar kring rasism och andra samhällsfrågor, med målet att inspirera läsarna till att följa sina egna drömmar.

Superentreprenören Siduri Poli har sin bakgrund inom tech-branschen där hon har drivit egna start-ups och varit affärsrådgivare till några av Sveriges största varumärken. Hon är en av grundarna av Changers Hub, ett innovationshus där hon har coachat hundratals entreprenörer till att förverkliga sina idéer.

Hur du lyckas i en vit värld har bland annat kallats ”Sveriges viktigaste bok just nu” av Jason ”Timbuktu” Diakité. Nu kommer boken som lättläst och det är Siduri själv som har bearbetat den. Vi passade på att ställa några frågor till henne om hur processen har varit.

Varför skrev du Hur du lyckas i en vit värld?

Jag ville sammanställa min resa på ett påtagligt och inspirerande sätt, lite som en handbok i hur man navigerar många verkligheter samtidigt. Jag saknade själv en liknande kompass när jag var i behov av det och ville ge andra det som jag saknade.

Foto: Daniela Spiroska

Vad fick boken för reaktioner?

Jag kan nästan inte förstå hur väl mottagen den blev och hur nödvändig den visade sig vara. Jag vill nästan påstå att jag har fått idel positiva tillrop och massor av uppskattning.

Varför vill du att den också ska finnas som lättläst?

Oavsett nivån på ens läsförmåga är min bok ett viktigt verktyg för människor som befinner sig utanför normen på något sätt. Läsarna ska kunna känna igen sig och få de hjälpmedel som behövs för att navigera sig fram till den vardag och verklighet de strävar efter, och som kan bli sann oavsett vilka hinder som finns. Att boken då finns tillgänglig i lättläst form är ju nästan en nödvändighet.

Hur var det att bearbeta en bok du själv har skrivit?

Det var nästan det svåraste. Samtidigt som det blev ännu viktigare att fokusera på kärnan, det vill säga de verktyg och de inspirationskällor som jag har ansett vara viktigast för mig. Men tack vare ett team av proffs blev det ett roligt projekt att genomföra tillsammans med Hedvig.

Vad hoppas du att läsaren tar med sig från läsningen?

Att alla ska kunna skapa sin egen livsresa och uppnå sina egna drömmar, och veta att vi är många som känner oss blockerade av hinder men att det finns vägar att ta sig runt dem.

Hur du lyckas i en vit värld utkom som lättläst den 27 oktober.

Till boken finns en lärar- och elevhandledning som kan laddas ner kostnadsfritt.