Bokförlaget Hedvig, 2022-04-12

Stockholms bokhelg – möt våra författare

Den 21–22 maj bjuder Bonnierförlagen in till en riktig bokfest under Stockholms bokhelg. Det blir en fullspäckad helg där över 40 författare från våra olika förlag medverkar. Det är kostnadsfritt och alla, stora som små, är välkomna.

Ekporten på Sveavägen 56 i Stockholm står öppen lördag 11.00–17.00 och söndag 11.00–16.30.

På scenen på vår innergård bjuds det på allt från spänning, politik, livsråd och samtal om samkönad kärlek genom tiderna.

Khadija Mohamud och andra kokboksförfattare in till att provsmaka deras recept.

Roliga aktiviteter för barnen utlovas och naturligtvis bokförsäljning och boksignering. Allt i läsandets anda!

Dessutom medverkar många fler författare på scener runt om i Stockholm under bokhelgen.

Läs hela programmet på stockholmsbokhelg.se eller klicka här och ladda ner programmet.

Söndag 22 maj

11.50 Skräck och spänning som lockbete in i litteraturen. Madeleine Bäck, Disablotet på valborg & David Renklint, Vittring

I Disablotet på valborg flyttar tvillingarna Lucia och Albin med sin familj till Disaberg, i skogarna i norr. Men det är något konstigt med platsen. Under valborg upptäcker de att folket i Disaberg tar högtider på blodigt allvar. I Vittring vill Sindra bara vara en normal tonåring, utan superkrafter, men den släpps lös när hon minst av allt vill det. Författarna möts i ett samtal om hur skräck och spänning kan locka barn och unga till läsning.

12.15 Våra barns oro Liv Svirsky, Mina känslor och jag & Caroline Engvall, Sorgebarn

Liv Svirsky är aktuell med Mina känslor och jag, en lättläst bok för unga om känslor, som ger konkreta tips på hur man kan hantera dem. Liv är legitimerad psykolog och har lång erfarenhet av att arbeta med psykoterapeutisk behandling av barn. Caroline Engvalls spänningsromanSorgebarn handlar om Smilla som arbetar med att ta hand om utsatta unga tjejer med självskadeproblematik. Tillsammans pratar författarna om hur man kan se och prata om ungas känslor, oro och problem.