Bokförlaget Hedvig, 2021-03-03

Våra första lästräningsböcker

Vad är det som skiljer en lästräningsbok från våra andra lättlästa böcker? Lästräningsböckerna är pedagogiskt anpassade och har som primärt syfte att användas i klassrummet för att öva upp elevernas läsförmåga. Först ut är lästräningsböcker för vuxna.

Våra lästräningsböcker är lättlästa böcker som är pedagogiskt inriktade och används i klassrummet för att öva upp elevernas läsförmåga. Böckerna passar på exempelvis Komvux, Sfi eller under boksamtal på språkcafé.

Böckerna är indelade i fem lättlästnivåer för att underlätta elevernas lästräning och läsprogression. Läs mer om våra lättlästa nivåer här.

De tre första lästräningsböckerna för vuxna är Kampen för Kafé Krut, Dahlias hemlighet och Grannen på våningen under.

Kampen för Kafé Krut av Sara Wadell

Lästräningsnivå 5

Rut driver ett litet kafé i stadens centrum. Kaféet har funnits i hennes släkt länge och är Ruts stolthet. Men plötsligt ska centrumet moderniseras. Moderna butiker, restauranger och kaféer öppnar på gatan, med nya ägare. När Rut får veta att hon kommer att förlora sitt älskade kafé känns det först hopplöst. Men Rut ger inte upp. Med hjälp av stamgästerna Soraya och Pelle P kämpar hon för att göra kaféet modernt. Så modernt att politikerna ska låta henne behålla det. Kampen för Kafé Krut är en rolig berättelse om att våga kämpa för det man tror på. Och om värdet i gamla kaféer och äldre kvinnor. Kampen för Kafé Krut är den första fristående delen i serien Kafé Krut.

Dahlias hemlighet av Martin Palmqvist

Lästräningsnivå 5

Maliks dotter Dahlia är inte som hon brukar vara. Hon är trött, irriterad och hemlighetsfull. Malik förstår inte alls vad som är fel. Han försöker muntra upp henne, men alla försök slutar i katastrof. Dahlias hemlighet är en berättelse som tar upp frågor om ensamhet, familj och att våga låta våra närmaste gå sin egen väg.

Grannen på våningen under av Anna Hansson

Lästräningsnivå 4

En dag knackar det på dörren till Samiras lägenhet. Det är hennes granne Martin på våningen under. Han vill ha hjälp att passa sina marsvin. Trots att Samira avskyr gnagare lovar hon att hjälpa honom. Samira vet att Martin inte är något för henne. Men både marsvinen och Martin visar sig ha andra sidor än hon först trodde. Grannen på våningen är en berättelse om kärlek och relationer, och om hur fördomar kan sätta krokben för oss. Boken är den första fristående delen i serien Samira och kärleken.