Bokförlaget Hedvig, 2022-04-14

Vargflickan Kim på nya äventyr

Nu har Den hemliga grottan – tredje delen om vargflickan – utkommit. Anh Dos serie berättar om Kim och hennes flock, en grupp hundar, som hjälper henne att hitta sin familj som försvunnit när kriget startat.

Böckerna är rappt skrivna, med högt tempo och många illustrationer av Lachlan Creagh. En fartfylld serie som är lätt att sluka!

Vargflickan 1. Ut i vildmarken

Krigsflygplanen sveper in över staden. Kim och hennes familj måste fly från sitt hem, men i tumultet som uppstår blir Kim separerad från sina föräldrar och sin syster. Hon är vilse och helt ensam, utan en enda människa i sikte. Så stöter Kim på en grupp hundar som springer lösa i skogen. Tillsammans är de starkare och Kim har funnit en flock – men kan de överleva i vildmarken? Kommer Kim hitta sin familj? Och var har alla människor tagit vägen?

Vargflickan 2. Den stora flykten

Kim blir tillfångatagen av främmande män och förs bort från sin flock. Männen tar henne till ett läger - och där finns andra människor! Men de är fångar och tvingas slavarbeta. Hur ska Kim komma därifrån? Och kan hennes familj finnas där i lägret? Medan Kim letar efter en utväg gör flocken allt de kan för att rädda henne.

Vargflickan 3. Den hemliga grottan

Kim och Robert har med hjälp av flocken flytt från lägret där de hölls fångade. Nu fortsätter sökandet efter Kims familj. När en av hundarna skadar sig tvingas de sakta ner, och soldaterna som jagar dem kommer allt närmare. Till slut når de fram till en stor och mystisk grotta. Ingången är bevakad av soldater. Vilka är människorna i grottan? Och finns Kims familj bland dem?

Sagt om Vargflickan

Anh Do berättar livfullt ur Kims perspektiv. 21 välskrivna, lättlästa och spännande kapitel, utmärkt översatta av Ylva Kempe och illustrerade av Jeremy Ley, tar Kim och hundarna mot civilisationen genom faror de aldrig klarat ensamma. - Staffan Engstrand, BTJ

Man sträckläser och undrar: kommer Kim att hitta sina föräldrar? Är hon stark nog att ta hand om sin flock? - Staffan Engstrand, BTJ

Den 9 september kommer Förrädaren den fjärde delen i serien Vargflickan. Böckernas illustrationer är gjorda av Lachlan Creagh.

Foto: A-List Entertainment

Om författaren

Ahn Do flydde från Vietnam med sin familj till Australien 1980.  I Australien är känd han som barnboksförfattare, skådespelare, komiker samt konstnär, och syns ofta på tv. Hans debut som författare, självbiografin The Happiest Refugee (2010), har vunnit flera priser. Bland annat Indie Book of the Year Award (2011) och Dymocks Book of the Year Award (2011). Läs mer om författaren här.