Om förlaget

Bokförlaget Hedvig gör det enkelt att läsa

Hedvig vill vara läsarens bästa vän. Vi vill att alla ska ha möjlighet att erövra språket och uppleva lustfylld läsning. Därför ger vi ut lättlästa böcker för barn och vuxna som vill lära sig svenska, som har lässvårigheter eller är ovana läsare.

Lättlästa böcker är för många den enda vägen till de stora läsupplevelserna. Både barn och vuxna ska ha möjlighet att läsa klassiker, storsäljare och andra riktigt bra berättelser på ett enkelt språk, det tycker vi på Hedvig.

 

Bokförlaget Hedvig gör det enkelt att läsa

Vadå lättläst?

I den lättlästa boken anpassar vi textens svårighetsgrad. Vi arbetar medvetet med orden, meningsbyggnaden och formen utifrån den tänka läsaren. Viktigt är också berättartekniska aspekter som intrig, berättarröst, perspektivskiften och berättelsens logik.

Lättläst bygger också på en förståelse för den specifika läsaren och lässituationen. Läsarens personliga intresse kan ibland få den svåraste text att upplevas lite lättare.

 

Handledning till våra böcker

Hedvig gillar bokförmedlare! Hos oss ska du som förmedlare eller läsare snabbt och enkelt få hjälp med urval, tips, handledningar och inspiration. Vi har tagit fram både lärar- och elevhandledningar till alla våra böcker. Du hittar dem samlade här.

Handledning till våra böcker